Jagnjeći kotleti sa začinskim biljem
Za 2 osobe:
125 g sitne šargarepe,
manja glavica luka,
4 jagnjeća kotleta,
3 kašike maslinovog ulja,
pola veze sveže nane,
2 manja praziluka,
2 čena belog luka,
kašika seckane sveže majčine dušice,
kašika sirćeta "balsamiko",
so i biber.
Sitno seckane listiće nane pomešajte sa 3 kašike maslinovog ulja i sirćetom "balsamiko". Dodajte so i biber po ukusu i ostavite sa strane. Praziluk i šargarepu očistite, isecite na tanke kolutove i kuvajte na pari 15 minuta. Jagnjeće kotlete istrljajte belim lukom, prelijte uljem, odozgo sipajte seckanu majčinu dušicu i pecite u rerni, na roštiljskoj rešetki, po pet minuta sa svake strane. Bareno povrće ocedite, prelijte otopljenim maslacem, posolite, pobiberite i zajedno sa pečenim kotletima rasporedite u tanjire. Sve prelijte pripremljenim prelivom i servirajte.
Za 2 osobe:
125 g sitne šargarepe,
manja glavica luka,
4 jagnjeća kotleta,
3 kašike maslinovog ulja,
pola veze sveže nane,
2 manja praziluka,
2 čena belog luka,
kašika seckane sveže majčine dušice,
kašika sirćeta "balsamiko",
so i biber.
Sitno seckane listiće nane pomešajte sa 3 kašike maslinovog ulja i sirćetom "balsamiko". Dodajte so i biber po ukusu i ostavite sa strane. Praziluk i šargarepu očistite, isecite na tanke kolutove i kuvajte na pari 15 minuta. Jagnjeće kotlete istrljajte belim lukom, prelijte uljem, odozgo sipajte seckanu majčinu dušicu i pecite u rerni, na roštiljskoj rešetki, po pet minuta sa svake strane. Bareno povrće ocedite, prelijte otopljenim maslacem, posolite, pobiberite i zajedno sa pečenim kotletima rasporedite u tanjire. Sve prelijte pripremljenim prelivom i servirajte.