Jagnjeći kotleti u foliji
Za 4 osobe:
8 jagnjećih kotleta,
4 veća krompira,
16 crnih maslina,
4 mlada luka,
4 kašike maslinovog ulja,
začin C,
crni biber mleveni i
kašičica ruzmarina.
Krompir oljuštite, operite i isecite na krupnije kockice. Na radnu površinu raširite 4 dovoljno velika lista aluminijumske folije, na svaki list položite po dva jagnjeća kotleta, po nekoliko kockica krompira, 4 masline kojima ste prethodno izvadili koštice, po jedan očišćen mladi luk prepolovljen po dužini. Dodajte začin C, mleveni crni biber i ruzmarin, prelijte maslinovim uljem, zatvorite foliju, formirajte paketiće, dobro umotajte krajeve, ređajte ih u pleh i pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kada je pečenje završeno služite zatvorene paketiće na tanjirima.
Za 4 osobe:
8 jagnjećih kotleta,
4 veća krompira,
16 crnih maslina,
4 mlada luka,
4 kašike maslinovog ulja,
začin C,
crni biber mleveni i
kašičica ruzmarina.
Krompir oljuštite, operite i isecite na krupnije kockice. Na radnu površinu raširite 4 dovoljno velika lista aluminijumske folije, na svaki list položite po dva jagnjeća kotleta, po nekoliko kockica krompira, 4 masline kojima ste prethodno izvadili koštice, po jedan očišćen mladi luk prepolovljen po dužini. Dodajte začin C, mleveni crni biber i ruzmarin, prelijte maslinovim uljem, zatvorite foliju, formirajte paketiće, dobro umotajte krajeve, ređajte ih u pleh i pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kada je pečenje završeno služite zatvorene paketiće na tanjirima.
0 comments:
Post a Comment