Provansalsko jagnje ( Francuska )
Potrebno:
komad jagnjetine od 8 rebara,
3 kašike maslinovog ulja,
2 glavice ljubičastog luka,
2 velika češnja belog luka iseckana vrlo sitno,
1/2 do 1/3 šolje mekane,
suve prezle,
četvrtina kašičice mlevenog timijana,
pola kašičice mlevenog ruzmarina,
2 kašike sitno iseckanog peršuna,
jaje lako ulupano,
2 kašike dižon senfa,
so, biber.
Priprema:
Zagrejati rernu na 270 stepeni, zagrejati dve kašike ulja u tiganju i dodati ljubičasti i beli luk. Kuvati dva minuta i ne dozvoliti da promeni boju. Ukloniti tiganj s vatre, dodati prezlu, timijan, ruzmarin, peršun, so i biber. Umešati jaje pa senf. Nadev treba da je zgusnut, ali mekan.
Preostalo ulje nasuti u posudu za pečenje, staviti meso i okretati sa svih strana. Pržiti devet minuta, okrećući da potamni sa svih strana, pa izvaditi iz rerne. Naneti nadev na deblju stranu mesa, pa vratiti u rernu na još pet minuta da bude manje pečeno, ili još osam minuta da bude pečenije.
Potrebno:
komad jagnjetine od 8 rebara,
3 kašike maslinovog ulja,
2 glavice ljubičastog luka,
2 velika češnja belog luka iseckana vrlo sitno,
1/2 do 1/3 šolje mekane,
suve prezle,
četvrtina kašičice mlevenog timijana,
pola kašičice mlevenog ruzmarina,
2 kašike sitno iseckanog peršuna,
jaje lako ulupano,
2 kašike dižon senfa,
so, biber.
Priprema:
Zagrejati rernu na 270 stepeni, zagrejati dve kašike ulja u tiganju i dodati ljubičasti i beli luk. Kuvati dva minuta i ne dozvoliti da promeni boju. Ukloniti tiganj s vatre, dodati prezlu, timijan, ruzmarin, peršun, so i biber. Umešati jaje pa senf. Nadev treba da je zgusnut, ali mekan.
Preostalo ulje nasuti u posudu za pečenje, staviti meso i okretati sa svih strana. Pržiti devet minuta, okrećući da potamni sa svih strana, pa izvaditi iz rerne. Naneti nadev na deblju stranu mesa, pa vratiti u rernu na još pet minuta da bude manje pečeno, ili još osam minuta da bude pečenije.
0 comments:
Post a Comment