Marinirani jagnjeći kotleti
Za 6 osoba:
12 jagnjećih kotleta,
2 čena belog luka,
pola limuna,
0,5 dl vinskog sirćeta,
glavica luka,
40 g maslaca,
2 kašike sušenog ruzmarina,
2 dl maslinovog ulja, so i biber.
Sok od pola limuna pomešajte sa seckanim belim i crnim lukom, pola količine maslinovog ulja, dodajte sirće, belo vino i ruzmarin, posolite, pobiberite i energično umutite. Jagnjeće kotlete poređajte u veću, plitku plastičnu posudu, prelijte ovako pripremljenom marinadom, hermetički zatvorite i čuvajte najmanje 2 sata u frižideru. Marinirane kotlete pecite sa obe strane na roštilju i služite sa grilovanim povrćem i prelivene ostatkom marinade.
Za 6 osoba:
12 jagnjećih kotleta,
2 čena belog luka,
pola limuna,
0,5 dl vinskog sirćeta,
glavica luka,
40 g maslaca,
2 kašike sušenog ruzmarina,
2 dl maslinovog ulja, so i biber.
Sok od pola limuna pomešajte sa seckanim belim i crnim lukom, pola količine maslinovog ulja, dodajte sirće, belo vino i ruzmarin, posolite, pobiberite i energično umutite. Jagnjeće kotlete poređajte u veću, plitku plastičnu posudu, prelijte ovako pripremljenom marinadom, hermetički zatvorite i čuvajte najmanje 2 sata u frižideru. Marinirane kotlete pecite sa obe strane na roštilju i služite sa grilovanim povrćem i prelivene ostatkom marinade.
0 comments:
Post a Comment