Saturday, June 29, 2013

Jagnjetina s krompirom

Jagnjetina s krompirom



Sastojci:
2 kg jagnjećeg buta
1,5 kg krompira
sok 2 limuna
1/3 šolje maslinovog ulja
2 kašike origana
4-6 čena belog luka
morska so
crni biber
1/2 šolje vode

Priprema:

Operite meso hladnom vodom i ostavite ga da se ocedi. U jednoj maloj činiji pomešajte so i biber. Meso na nekoliko mesta isecite i stavite u proreze beli luk i biber. Namažite meso limunovim sokom, pa maslinovim uljem. Potom začinite mešavinom soli i bibera.

Očistite krompir i isecite. Posolite ga i stavite u pleh oko mesa. Pospite ga origanom i sipajte vodu u dno pleha. Pecite u zagrejanoj rerni na 175 stepeni Celzijusovih oko dva sata. Proverite s vremena na vreme i po potrebi dodajte malo vode. Kada se meso ispeče, služite ga s zaziki salatom, feta sirom, kupus salatom ili grčkom salatom.

0 comments:

Post a Comment