Saturday, June 29, 2013

Aromatično pečenje

Aromatično pečenje



Za 8 osoba:
2 jagnjeće plećke očišćene od kostiju i svaka isečena na 4 parčeta,
2 glavice crvenog luka,
glavica belog luka,
3 paradajza,
2 komorača,
8 šargarepi,
nekoliko grančica majčine dušice,
 list lorbera,
3 dl pileće supe iz kocke,
4 kašike maslinovog ulja,
so i biber.

U vatrostalnoj činiji, na vrelom ulju, kratko ispecite komade mesa, dodajte luk isečen na četvrtine i očišćene cele čenove belog luka, paradajz isečen na četvrtine i grančice majčine dušice. Prelijte supom iz kocke, činiju stavite u već zagrejanu rernu i pecite 3 sata na 120 stepeni. U međuvremenu očistite komorač i šargarepu, isecite na veće komade i dinstajte na vrelom ulju 5-10 minuta. Posolite, pobiberite, dodajte lovorov list i grančicu majčine dušice, smanjite temperaturu, poklopite i dinstajte 20 minuta povremeno mešajući. Pečeno meso služite sa dinstanim povrćem i preliveno sokom od pečenja.

0 comments:

Post a Comment