Saturday, June 29, 2013

Crveni but

Crveni but



Za 6 osoba:
1,5 kg jagnjećeg buta,
200 g pečenih crvenih paprika,
2 glavice luka,
2 čena belog luka,
2 kašike paprike u prahu,
1 dl ulja,
2 kašike meda,
500 g šargarepe,
500 g tikvica i
2 grančice ruzmarina.

Paprike očistite i stavite u električku seckalicu, dodajte med, papriku u prahu, ulje, crni i beli luk, listiće ruzmarina i sve zajedno izmiksujte. Dobijenu masu ravnomerno nanesite na jagnjeći but, uvijte ga u providnu foliju i ostavite da odstoji 3 sata u frižideru. Za to vreme očistite šargarepu i tikvice, isecite na kolutiće, ravnomerno poređajte po dnu pleha, posolite i pobiberite. Izvadite but iz frižidera, skinite foliju, pokupite svu marinadu sa folije i sipajte je preko povrća u plehu. Položite but, preko stavite grančicu ruzmarina i pecite 50 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Kada je meso pečeno, isključite rernu, otvorite vrata i sačekajte 5 minuta pre nego što ga servirate.

0 comments:

Post a Comment