Crveni but
Za 6 osoba:
1,5 kg jagnjećeg buta,
200 g pečenih crvenih paprika,
2 glavice luka,
2 čena belog luka,
2 kašike paprike u prahu,
1 dl ulja,
2 kašike meda,
500 g šargarepe,
500 g tikvica i
2 grančice ruzmarina.
Paprike očistite i stavite u električku seckalicu, dodajte med, papriku u prahu, ulje, crni i beli luk, listiće ruzmarina i sve zajedno izmiksujte. Dobijenu masu ravnomerno nanesite na jagnjeći but, uvijte ga u providnu foliju i ostavite da odstoji 3 sata u frižideru. Za to vreme očistite šargarepu i tikvice, isecite na kolutiće, ravnomerno poređajte po dnu pleha, posolite i pobiberite. Izvadite but iz frižidera, skinite foliju, pokupite svu marinadu sa folije i sipajte je preko povrća u plehu. Položite but, preko stavite grančicu ruzmarina i pecite 50 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Kada je meso pečeno, isključite rernu, otvorite vrata i sačekajte 5 minuta pre nego što ga servirate.
Search This Blog
Saturday, June 29, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment