Saturday, June 29, 2013

Pečena jagnjetina

Pečena jagnjetina



Sastojci
Za jagnjetinu:
-2 kg jagnjetine
-so, biber
-2 grančice ruzmarina
-80 ml maslinovog ulja
Za prilog:
-200 g pirinča
-300 ml vode
-30 g maslaca
-1 kašičica mešavine začina
-so, biber
-50 g pinjola

NAČIN PRIPREME
Meso operite, posolite i ostavite da stoji 1-2 sata. Natrljajte ga ruzmarinom, pobiberite i zalijte uljem. Stavite ga u rernu zagrejanu na 180°C i pecite oko 1,5 do 2 sata, uz povremeno okretanje i podlivanje vodom. Pirinač prelijte vrućom vodom i ostavite da stoji oko sat vremena, nakon čega ga dobro ocedite. Vodu sačuvajte. Na zagrejani maslac stavite pirinač i malo ga propržite. Dodajte mešavinu začina, so, biber i zalijte vodom koja je ostala posle ceđenja pirinča. Kuvajte na laganoj vatri u pokrivenoj posudi dok se tečnost ne upije (oko 10 minuta). Vatru ugasite, pa ostavite pirinač da stoji oko 15 minuta. Za to vreme u teflon tiganju propržite pinjole, pa ih umešajte u pirinač. Pečeno meso nasecite i poslužite s prilogom od pirinča i pinjola.

0 comments:

Post a Comment