Pečena jagnjetina
Sastojci
Za jagnjetinu:
-2 kg jagnjetine
-so, biber
-2 grančice ruzmarina
-80 ml maslinovog ulja
Za prilog:
-200 g pirinča
-300 ml vode
-30 g maslaca
-1 kašičica mešavine začina
-so, biber
-50 g pinjola
NAČIN PRIPREME
Meso operite, posolite i ostavite da stoji 1-2 sata. Natrljajte ga ruzmarinom, pobiberite i zalijte uljem. Stavite ga u rernu zagrejanu na 180°C i pecite oko 1,5 do 2 sata, uz povremeno okretanje i podlivanje vodom. Pirinač prelijte vrućom vodom i ostavite da stoji oko sat vremena, nakon čega ga dobro ocedite. Vodu sačuvajte. Na zagrejani maslac stavite pirinač i malo ga propržite. Dodajte mešavinu začina, so, biber i zalijte vodom koja je ostala posle ceđenja pirinča. Kuvajte na laganoj vatri u pokrivenoj posudi dok se tečnost ne upije (oko 10 minuta). Vatru ugasite, pa ostavite pirinač da stoji oko 15 minuta. Za to vreme u teflon tiganju propržite pinjole, pa ih umešajte u pirinač. Pečeno meso nasecite i poslužite s prilogom od pirinča i pinjola.
Search This Blog
Saturday, June 29, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment