Saturday, June 29, 2013

Paketići od jagnjetine i patlidžana

Paketići od jagnjetine i patlidžana



Za 4 osobe:
500 g jagnjetine od buta,
4 patlidžana srednje veličine,
60 g starog hleba,
2,5 dl soka od paradajza,
1 dl + 2 kašike maslinovog ulja,
2 jajeta, glavica luka,
čen belog luka,
pola kašičice mlevenog cimeta,
pola kašičice mlevenog muskatnog oraščića,
so i biber.

Patlidžane isecite po dužini na trake, posolite i ostavite da odstoje 10 minuta. Ocedite, obrišite upijajućim papirom, bogato prelijte maslinovim uljem, poređajte na rešetku za gril u rerni i pecite 10 minuta na 150 stepeni. Na pola pečenja okrenite na drugu stranu. Meso iseckajte na kockice i krupnije sameljite. U teflonskom tiganju zagrejte ulje i na njemu propržite sitno seckani luk, stavite meso i kratko propržite. Dodajte paradajz sok, začine, so, biber i dinstajte na temperaturi srednje jačine 20 minuta, dok sav sok ne ispari. Ovako pripremljeno meso pomešajte sa hlebom koji ste prethodno potopilu u vodu i dobro ocedili, dodajte ulupana jaja i sve dobro sjedinite. Četiri veće vatrostalne posude za kompot pouljite i obložite kriškama patlidžana tako da prelaze preko ivica. Kalupe do pola napunite pripremljenim filom, odozgo stavite sloj patlidžana, dopunite filom, preklopite krajeve patlidžana koji prelaze ivice kalupa i sve blago utapkajte prstima. Pecite 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Servirajte toplo.

0 comments:

Post a Comment