Pečena jagnjetina
Glavno jelo - vreme pripreme: 90 minuta.
Sastojci:
250 g jagnjetine od buta
5 dl vode
2,5 dl belog vina
2 kašike maslinovog ulja
čen belog luka
biber, kim, so.
Priprema:
Jagnjeće meso posolite, pobiberite, pospite kimom i stavite u frižider da odstoji pola sata.
Meso zatim propržite na zagrejanom ulju da porumeni, pa ga prebacite u pleh, prelijte vodom i belim vinom i dodajte beli luk. Pokrijte folijom i stavite da se peče oko 50 minuta na 180 stepeni C.
Pred kraj skinite foliju da se uhvati korica, a meso možete da poslužite i uz sos. Sok od pečenja procedite, u njega umešajte brašno i pavlaku pa kratko prokuvajte. Prelijte meso i služite toplo.
Search This Blog
Saturday, June 29, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment