Saturday, May 18, 2013

Jagnjeći file na pireu od graška

Jagnjeći file na pireu od graška



Potrebno:

  • 500gr smrznutog graška, 
  • so, 
  • 4 kašike maslinovog ulja, 
  • sok od pola limuna,
  •  biber, 
  • 800gr jagnjećeg fileta, 
  • 3 čena belog luka, 
  • 150 ml supe od kocke, 
  • 5 kašika balzamiko sirćeta, 
  • 2 kašičice majčine dušice, 
  • 300gr slanine.


Priprema:
Kuvati grašak u 500 ml posoljene vode oko 8 minuta, ocediti i ispasirati. Dodati 2 kašike ulja, sok limuna, so i biber. Zagrejati rernu na 150 stepeni. Iseckati beli luk, pa time natrljati meso, kao i solju i biberom. Ispržiti meso na 2 kašike ulja sa svih strana da porumeni. Uviti u alufoliju i prebaciti u rernu na oko 20 minuta. Moču od prženja mesa naliti supom i sirćetom, ukuvati, posoliti, pobiberiti i dodati majčinu dušicu. Propržiti slaninu bez ulja i servirati kao ukras preko pirea, uz isečeno meso.

0 comments:

Post a Comment