Potrebno:
- 500gr smrznutog graška,
- so,
- 4 kašike maslinovog ulja,
- sok od pola limuna,
- biber,
- 800gr jagnjećeg fileta,
- 3 čena belog luka,
- 150 ml supe od kocke,
- 5 kašika balzamiko sirćeta,
- 2 kašičice majčine dušice,
- 300gr slanine.
Priprema:
Kuvati grašak u 500 ml posoljene vode oko 8 minuta, ocediti i ispasirati. Dodati 2 kašike ulja, sok limuna, so i biber. Zagrejati rernu na 150 stepeni. Iseckati beli luk, pa time natrljati meso, kao i solju i biberom. Ispržiti meso na 2 kašike ulja sa svih strana da porumeni. Uviti u alufoliju i prebaciti u rernu na oko 20 minuta. Moču od prženja mesa naliti supom i sirćetom, ukuvati, posoliti, pobiberiti i dodati majčinu dušicu. Propržiti slaninu bez ulja i servirati kao ukras preko pirea, uz isečeno meso.
0 comments:
Post a Comment