Saturday, May 11, 2013

Jagnjetina sa sosom od nane - recept

Jagnjetina sa sosom od nane

Jagnjetina sa sosom od nane


 Sastojci:
 • 450 gr jagnjetine
• so
 • biber
• 500 gr krompira
• čen belog luka
• kašika muskatnog oraščića
• kašika brašna
• 40 gr parmezana
• 250 ml kisele pavlake


Za sos:
• 60 gr listova nane
• 30 gr listova peršuna
• 2 čena belog luka
• 90 gr indijskih oraha
• 3 kašike parmezana
• 85 ml maslinovog ulja

 Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Jagnjetinu posolite, pobiberite o odložite. Pleh podmažite puterom, poređajte po njemu tanko sečeni krompir i začinite solju, biberom, belim lukom i oraščićima. Pomešajte brašno, parmezan , pavlaku, pa prelijte preko krompira. Pospite preostalim parmezanom i pecite 45 minuta. Za sos stavite nanu, peršun, beli luk, indijske orahe i sir u multipraktik i iseckajte sitno. Ravnomerno dolivajte maslinovo ulje dok aparat radi. Posolite i pobiberite. Na zagrejanom roštilju, premazanom uljem, pecite jagnjetinu sa svake starne 10 minuta. Služite je isečenu, preko krompira, sa osom. Po ovom receptu, jagnjetina se sprema delom na roštilju, a delom u rerni, ali vi možete i krompir ispeći na roštilju tako što se napravi jastuče od dva tri sloja folije, stavi se krompir i svi ostali sastojci, zatvoriti i peći.

0 comments:

Post a Comment