Thursday, May 9, 2013

Zapečena jagnjetina

Zapečena jagnjetina
Zapečena jagnjetina
 Sastojci
  • 1 kg jagnjetine 
  •  5-6 kom. crvenog paradajza 
  •  125 g putera 
  •  500 g testenine (po želji) 
  •  100 g kačkavalja (izrendisanog) 
  •  so, biber 
 Priprema
Meso iseći u komade, oprati i staviti u tepsiju. Paradajz oprati, oljuštiti, na kockice iseći i dodati ga mesu. Posoliti, pobiberiti i zaliti rastopljenim puterom pomešanim s jednom šoljicom (kafena) vode. Staviti u rernu da se peče na 180 °C. Pri kraju pečenja (negde oko 10 min) krenuti s pripremom testenine. U litar vruće vode staviti testeninu, posoliti i skuvati je. P. S. Pri serviranju, meso i testeninu posuti izrendisanim kačkavaljem, a lepši ukus ima ako se peče u glinenom sudu (zemljanom).

0 comments:

Post a Comment