Thursday, May 9, 2013

Jagnjeći rolat

Jagnjeći rolat

Jagnjeći rolat

  •  150 g jagnjećeg mesa isečenog na kocke 
  • 150 g šampinjona 
  • 1 kašika maslaca 
  • 1 glavica iseckanog luka 
  • 1 manja zelena paprika ( iseckana) 
  • 10 zrna zelenog bibera 
  • 1 dcl rose vina 
  • 3 kašike paradajza (iseckanog na kocke) 
  • 80 g tvrdog sira krupno izrendisanog 
  • so 
  • biber 
  • 1 kašika peršuna 
  • 1 žumance 
  • 1/2 paketa lisnatog testa 
 Ugrejte maslac, meso začinite i propržite ga.Dodajte isitnjene šampinjone,luk i papriku.Zajedno prodinstajte,Stavite zeleni biber, paradajz i vino i dalje dinstajte.Prohladite.Dodajte sir,peršun i pikantno začinite. Iz istanjenog lisnatog testa izvadite široku traku kao za rolat. Odozgostavite ohlađenu masu, zatim obložite drugom trakom. Krajeve zalepite žumancetom.Ukrasite testo, namažite žumancetom i u predhodno zagrejanoj pećnici pecite 30 minuta na 200 C. Služite toplo.

0 comments:

Post a Comment