Marinirani jagnjeći file sa povrćem
Jagnjeći fileti:
400 g jagnjećeg fileta (8 odrezaka)
2 češnja belog luka
so
crni biber
3 kašike jestivog ulja
Boranija-morač povrće:
300 g zelene boranije
200 g (ko)morača (1 koren)
250 ml vode
so
150 g crvenih jabuka
1 čaša kisele pavlake
malo karija
mleveni đumbir
prstohvat šećera
20g seckanog badema
1 kašičica Dr. Oetker Gustina
Jagnjeći fileti: Operite filete pod hladnom vodom i obrišite ih kuhinjskim ubrusom. Oljuštite beli luk, provucite ga kroz presu ili sitno iseckajte, pa pomešajte sa solju, biberom i uljem. Premažite filete marinadom i ostavite ih da odstoje oko 1 sat u frižideru. U međuvremenu pripremite povrće.
Povrće: Očistite boraniju. Očistite morač i isecite ga na tanke listiće. Stavite slanu vodu da prokuva, pa probarite boraniju u njoj oko 10 minuta.
Izvadite boraniju pomoću kašike-cediljke iz šerpe i stavite je na prethodno zagrejan poslužavnik, držite ga na toplom. Sada u istoj vodi obarite morač oko 5 minuta. Izvadite morač i pomešajte ga sa boranijom. Slanu vodu ostavite po strani.
Jabuke operite, isecite na četvrtke, očistite i isecite na tanke listiće, dodajte u povrće i sve držite na toplom.
Zagrejte tiganj i propržite jagnjeće filete oko 10 minuta sa obe strane, na srednjoj vatri. Potom izvadite iz tiganja, položite preko povrća i ostavite da i dalje stoji na toplom.
Tečnost u kojoj se kuvalo povrće dodajte u masnoću od prženja fileta, dodajte gustin i pavlaku i zagrejte sve zajedno. Kada sos malo ukuva, dodajte so, kari, đumbir i malo šećera po ukusu. Malo sosa sipajte preko aranžiranog povrća i mesa na poslužavniku, pospite odozgo badem, a preostali sos sipajte u sosijeru i poslužite uz ručak. Po želji možete da dodate i sitno seckani peršun u sos.
SAVET: Možete da koristite i zamrznutu boraniju. Uz filete poslužite crni ili ražani hleb i crno vino.
Search This Blog
Archive
-
▼
2013
(31)
-
▼
May
(12)
- Jagnjeći file na pireu od graška
- Jagnjeći fileti u lisnatom testu
- Marinirani jagnjeći file sa povrćem
- Špikovani jagnjeći but na krompiru
- Gurmanska jagnjetina
- Jagnjetina sa sosom od nane - recept
- Recept za kuvanu jagnjetinu
- Jagnjeći rolat
- Jagnjeće pečenje
- Jagnjetina sa rezancima
- Jagnjetina sa sokom od paradajza
- Zapečena jagnjetina
-
▼
May
(12)
Wednesday, May 15, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment