Sunday, May 12, 2013

Gurmanska jagnjetina

Gurmanska jagnjetina
Gurmanska jagnjetina


Sastojci (za četiri osobe)

  • 800 g jagnjetine bez kostiju
  • 3 kašike ulja
  • 150 ml pasiranog paradajza
  • 1-2 kašičice gustina za marinadu
  • 1 kašičica mešavine začina
  • pola kašičice narendane korice limuna, 1 čili papričica
  • 1 kašičica narendanog đumbira
  • 40 g suvih šljiva, 2 kašike ulja za posluživanje
  • kašika naseckanog peršuna


NAČIN PRIPREME
Jagnjetinu isecite na kocke i pospite mešavinom začina, dodajte koricu limuna, đumbir, naseckane suve šljive i iseckanu ljutu papričicu. Dodajte još 2 kašike ulja i sve dobro izmešajte. Ovako pripremljenu jagnjetinu ostavite pokrivenu na sobnoj temperaturi oko sat vremena. Na preostalom ulju propržite mariniranu jagnjetinu. Nastavite da je dinstate dodajući vodu dok meso ne omekša. Pred kraj dinstanja dodajte pasirani paradajz i gustin razmućen u malo hladne vode. Sve zajedno lagano promešajte, po potrebi još dosolite, pobiberite, dolijte još malo vode i kratko prokuvajte. Jagnjetinu pospite sveže naseckanim peršunom i poslužite.

0 comments:

Post a Comment