Potrebno:
- 800gr jagnjećih fileta,
- 300gr zamrznutog lisnatog testa,
- 2 kašike ulja,
- 2 kašike senfa,
- 2 kašike seckanih začinskih trava,
- čen belog luka,
- žumance, so, biber.
Priprema:
Lisnato testo poslagati jedno pored drugog i pustiti da se otopi. Meso oprati, prosušiti, posoliti i pobiberiti. Kratko propeći na vrelom ulju pri jakoj vatri. Ostaviti da se ohladi. Pomešati senf, trave i izgnječeni beli luk, pa spremljenom smesom premazati meso. Položiti komade lisnatog testa jedan na drugi i razviti oklagijom da se dobije četvrtasti oblik. Iseći višak testa na krajevima, pa umotati meso. 0dsečene krajeve testa razviti u trake. Razmutiti žumance u 1 kašiki vode pa time premazati zamotano meso i zalepiti trake. U sredini napraviti rupicu za izlazak pare. Tepsiju pokvasiti hladnom vodom, staviti umotano meso sa šavom nadole i peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
0 comments:
Post a Comment