Thursday, May 9, 2013

Jagnjetina sa sokom od paradajza

Jagnjetina sa sokom od paradajza

Jagnjetina sa sokom od paradajza

  •  2 kg jagnjeceg buta
  • 150 g slanine 
  • 100 g karfiola 
  • 3 šargarepe 
  • 3 paštrnaka 
  • 4 lista kelja 
  • 6 pecuraka 
  • 2 dcl soka od paradajza 
  • 200g kisele pavlake
  • 25g soli 
  • 25 g bibera 
  • 2 kašike zacina od sušenog povrca 
Jagnjeci but špikujte sa slaninom,utrljajte zacin od sušenog povrca, stavite u duvec i prelijte vrelim uljem.Dodajte iseckanu zelen,kelj, karfiol,pecurke i dinstajte dok ne omekša.Dodajte sok od paradajza i ostavite meso da još krcka. Peceno meso isecite na komade, poredajte u ciniju,a u sos dodajte kiselu pavlaku i prokuvajte.Meso prelijte,a zelen i povrce poredajte okolo.

0 comments:

Post a Comment